Fysik
Fysik..Please
24. januar 2004 af
signe (Slettet)
Hey.. er der ikke nogle der vil rette dette. PÅ forhånd tak???
a) Opskriv henfaldet for Rn 222
= 222Rn ----
------ ----- -----
86 84 2
b) Bestem henfaldskonstanten for henfaldet af Rn 222
= 0,693/ 330912 = 2,09 . 10 -7
c) Hvor mange Rn 222 atomer er der pr. kubrikmeter i boliger, hvor aktiviteten af Rn 222 netop er på den anbefalede geænse på 200 BQ/m3???
= A= K . n ----> N = A/ K = 200 BQ / 2,09 . 10 -7 = 9,569 . 10 8
d) Kan jeg simpelthen ikke finde ud af, der står, at man skal give en begrundelse for, at det er rimeligt at antage, at det udelukkende er isotopen Rn 222 der findes i danske boliger.. Kan nogle hjælpe...????
a) Opskriv henfaldet for Rn 222
= 222Rn ----
------ ----- -----
86 84 2
b) Bestem henfaldskonstanten for henfaldet af Rn 222
= 0,693/ 330912 = 2,09 . 10 -7
c) Hvor mange Rn 222 atomer er der pr. kubrikmeter i boliger, hvor aktiviteten af Rn 222 netop er på den anbefalede geænse på 200 BQ/m3???
= A= K . n ----> N = A/ K = 200 BQ / 2,09 . 10 -7 = 9,569 . 10 8
d) Kan jeg simpelthen ikke finde ud af, der står, at man skal give en begrundelse for, at det er rimeligt at antage, at det udelukkende er isotopen Rn 222 der findes i danske boliger.. Kan nogle hjælpe...????
Svar #1
24. januar 2004 af erdos (Slettet)
a) Der sker jo en grundstofforvandling... Find grundsfoffet med atomnummer 84!
b) ln(2) divideret med halveringstiden for radon-222 i sekunder
c) Hvis du bruger den rigtige halveringskonstant, så er denne fremgangsmåde korrekt...
d) Har ikke noget ved min side overhovedet, men et forslag er da, at der dannes utroligt meget radon (isotopen 222) i forhold til hvor meget af dette, der henfalder. Du må kunne finde lidt inspiration i en fysikbog...
b) ln(2) divideret med halveringstiden for radon-222 i sekunder
c) Hvis du bruger den rigtige halveringskonstant, så er denne fremgangsmåde korrekt...
d) Har ikke noget ved min side overhovedet, men et forslag er da, at der dannes utroligt meget radon (isotopen 222) i forhold til hvor meget af dette, der henfalder. Du må kunne finde lidt inspiration i en fysikbog...
Skriv et svar til: Fysik..Please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
