Matematik

Lineær vækst

12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
jeg har et eksamensspørgsmål det lyder:

Gør rede for den lineære funktion y=ax+b. Kom ind på betydningen af a og b, på hvordan a og b bestemmes, samt ligefrem proportionalitet...

Hva skal man sige? jeg kan udlede a og b, og sige at a er hældningskoefficienten og b er skæring med y-aksen... men hva mere? ved ikke rigtig noget om ligefrem proportionalitet...

hjæææælp! (det skal måske lige siges jeg er 1.g'er og at det er c-niveau)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

b=y-aksens skæringspunkt. Der hvor Y-aksen er på 0x.

a=Hældningskoefficienten, eller hældningstallet. Hvis du går 1 op ad y, hvad sker der så på x?

Håber det hjalp. Beklager hvis det ikke er højt niveau, går kun i folkeskole :)

Svar #2
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

narh.. var nu ikke rigtig det jeg var ude efter... det har jeg allerede skrevet jeg har styr på, men thanks anyways :)

andre?

Svar #3
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis b=0 er y=ax en ligefrem proportionalitet

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af bagse (Slettet)

Har i ikke en formelsamling, hvori der står nogle formler du kan bruge? i den greønne formelsamling (formelsamling for naturfag 2002) er det på side 14..
- Til et spørgsmål som dette, er det altafgørende at du lader formler indgå - det er det der tæller!!!


du kan komme ind på, at a bestemnmes ved formlen: y2-y1
x2-x1
- og der skal så et divitionstegn imellem ik, så den hedder: y2-y1 divideret med x2-x1.

hvis du ikke ved hvordan du aflæser y1 og y2 samt x1 og x2, så kig i din formelsamling!! - den er guld!

For at finde b skal du bruge formlen:
b= y1 - ax1..

Vis at du kan bruge disse i praksis, lav eksempler og udregninger, hvori du bruger disse! Meget vigtigt! - har selv haft naturfag c niveau i 1. G!!

Svar #6
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jeg ved godt hvordan man finder a og b... det er ikke det jeg har problemer med... jeg ville bare ha nogle guldkorn at fyre af, for vil gerne op på en 10-11 stykker (får det nemlig i årskarakter...) ingen der har nogle ideer til noget lineært?

Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.