Matematik
Opg.116 i grundbog 1.g
25. januar 2004 af
eurokroner (Slettet)
Jeg går død i denne opgave, er der nogen der kan hjælpe?
Svar #2
25. januar 2004 af eurokroner (Slettet)
opg. 116:
Tegn i samme koordinatsystem graferne for funktionerne:
f(x) = x^2 - 4x+6 og
g(x) = 6 - x samt løs uligheden
g(x)>f(x)
Tegn i samme koordinatsystem graferne for funktionerne:
f(x) = x^2 - 4x+6 og
g(x) = 6 - x samt løs uligheden
g(x)>f(x)
Svar #3
25. januar 2004 af erdos (Slettet)
Tegne graferne kan du vel?
Ellers kræver de hvis bare i 1.g, at man sætter dem lig hinanden (finder skæringspunkter) og så kigger på dit koordinatsystem....
6-x = x^2-4x+6 <=>
x^2-3x = 0 <=>
x(x-3) = 0 <=>
x=0 eller x = 3
I 0 og 3 kan det altså skifte... På din grafiske afbildning kan du så se hvilken der ligger "højest"....
OK?
Ellers kræver de hvis bare i 1.g, at man sætter dem lig hinanden (finder skæringspunkter) og så kigger på dit koordinatsystem....
6-x = x^2-4x+6 <=>
x^2-3x = 0 <=>
x(x-3) = 0 <=>
x=0 eller x = 3
I 0 og 3 kan det altså skifte... På din grafiske afbildning kan du så se hvilken der ligger "højest"....
OK?
Svar #4
25. januar 2004 af erdos (Slettet)
De steder hvor g(x) er større end f(x) kan så være
-uendeligt til 0 og/eller
0 til 3 og/eller
3 til uendeligt
Det opstiller du så i en løsningsmængde (L={x|g(x)>f(x)}={din/dine løsninger)...
-uendeligt til 0 og/eller
0 til 3 og/eller
3 til uendeligt
Det opstiller du så i en løsningsmængde (L={x|g(x)>f(x)}={din/dine løsninger)...
Skriv et svar til: Opg.116 i grundbog 1.g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
