Fysik

Hjælp...

14. juni 2006 af Maria89006 (Slettet)
Jeg har prøvet at kigge i min store fysikbog.. Men der står ikke så MEGET om kalorimeter, hvad det er og hvad kalorimeterligningen er.
Har fået udleveret nogle spørgsmål om at man skal redegøre for kalorimeterligningen, men hvordan skal jeg kunne det, hvis det ikke står i bogen..
Har desuden også prøvet at søge inde på wikipedia og google, nothing? :S

Nogen der evt. kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2006 af GAE (Slettet)

Prøv at se blandt nogen af opgaverne, der er ihvertfald nogen der omhandler kalorimeterligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2006 af vejmand (Slettet)

hej.. kalorimeterligningen ser således ud
m(lod) * c(lod) *(t(slut) - t(lod)) + m(vand) ' c(vand) * (t(slut)-t(start)) + m(skål)*c(skål)*(t(slut)-t(start)) = 0

Svar #3
14. juni 2006 af Maria89006 (Slettet)

#2 : Mange tak.. Men kan du også forklare mig sådan kort hvad den går ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2006 af vejmand (Slettet)

det har noget med varmekapasiteter at gøre.

ved ikke om den passer 100% vi brugte den på ingeniør studiet.

Alle masserne og temperaturerne måles ved eksperimentet eller opgivet c(vand) slås op i en tabel mener den er 4180. Tilbage er blot c(lod) og c(skål)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2006 af vejmand (Slettet)

den udspringer fra Delta E(therm)=0

som du så får til

Q(skål) + Q(vand) + Q(lod) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2006 af Guruen (Slettet)

der er lige blevet uploadet en opgave om emnet..
https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=6843

Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.