Matematik

Arealfunktion, A(x)

15. juni 2006 af mils (Slettet)
Hejsa! Jeg skal op i mat A, 1-årigt forløb, på fredag, og jeg sad lige og gennemgik nogle beviser..Jeg forstår ikke rigtigt beviset for, at A(x) er stamfunktion til f(x), da jeg ikke forstår, hvordan man kan finde grænseværdi for et areal..Hvis en funtion er diff. i x0, betyder det så, at der eksisterer en grænseværdi eller?? Jeg er liiiidt lost, så hvis nogle kunne hjælpe!! Tusind tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af mathon

for h -->0
lim [f(xo+h)-f(xo)]/h =f’(xo) =dy/dx

sprogligt: hvor sekanten --> tangenten

...dette er simpelthen DEFINITIONEN på f’(x)

(lim betyder limes = grænse)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2006 af mathon

..overført

for h -->0
lim [A(xo+h)-A(xo)]/h =f(xo) = dA(x)/dx

Skriv et svar til: Arealfunktion, A(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.