Fysik

Radioaktivitet ...

15. juni 2006 af (AFG) (Slettet)
Har hørt noget om at der skulle være en eller anden formel for at regne halveringstid ud for et eller andet stof ?
kender den ikke selv, så hvis du kender den, kan du så ikke lige give den ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af uksomi (Slettet)

jeg tror skal have fat på henfaldsloven, der siger:
Ved radioaktivt henfald er antallet af moderkerner eksponentielt aftagende som funktion af tid:

N(t(tau))=N0*e^(-k*t(tau))

og halveringstiden kan beregnes

t½=ln(2)/k

Hvor k er halveringskonstanten




Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2006 af La Gioconda (Slettet)

T½= log(½)/log(a)

-hvor a er hældningskoefficienten.

Svar #3
15. juni 2006 af (AFG) (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af :( ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2006 af uksomi (Slettet)

#2 det er den samme formel, du har fat på:

t½=log(½)/log(a)=ln(2)/k

den med log er en matematisk definition og det kræver at du regner e^(-k) om til a for at kunne bruge den. Er du med?

Svar #5
15. juni 2006 af (AFG) (Slettet)

Neej ...
det ser ret svært ud :s
Er det noget gymnasium stof ?
jeg går i folkeskolen ...

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2006 af La Gioconda (Slettet)

#4 Jo selvfølgelig...
Så ikke dit indlæg, da jeg oprettede mit... Det første jeg som regel kommer i tanke om, når jeg hører ordet fordoblings-el halveringstid er ovenstående formel... hehe...
Men jo du har ret, kan godt se pointen i det...

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2006 af La Gioconda (Slettet)

#5
hehe...stakkels dig :P
Kan godt høre du er forvirret... Jah, det er gymnasiestof...såeee...

Svar #8
15. juni 2006 af (AFG) (Slettet)

Det var ikke så godt :P

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2006 af La Gioconda (Slettet)

#8
Men hvad skal du egentlig bruge formlen til??
Jeg mener, hvis det er til beregning af en eller anden fysik-opgave, så burde din lærer jo give jer oplysninger derom?!

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2006 af Need_help (Slettet)

ja men nogle gange kan lærerer os være idioter

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2006 af Need_help (Slettet)

det er fordi der er eksamen imorgen

Svar #12
16. juni 2006 af (AFG) (Slettet)

#8
Min lærer har ikke lært mig noget som helst ...
var nødt til at gå til ekstra fysik/kemi.

#11
Nemlig :D !

Skriv et svar til: Radioaktivitet ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.