Matematik

Middelværdien

16. juni 2006 af hiat (Slettet)
Hvis jeg har et observationssæt, der ser sådan her ud:

[0;10] - 12
]10;20] - 17
]20;25] - 23
]25;30] - 19
]30-40] - 9

Hvordan skal jeg så bestemme middelværdien?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2006 af ester (Slettet)

Du skal bruge intervalmidtpunkterne så vidt jeg ved - altså 5, 15, 22,5 , 27,7 og 35.


Svar #2
16. juni 2006 af hiat (Slettet)

Kan du ikke godt komme med et eksempel, fx bare med den første? Så tror jeg at jeg bedre kan forstå det :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Først tæller du op, hvor mange observationer, der er ialt:
12+17+23+19+9 = 80

Dernæste ganger du midten af hvert interval med antal observationer i intervallet

12*5=60
17*15 = 255
23*22,5 = 517,5
19*27,5 = 522,5
9*35 = 315

og lægger disse værdier sammen:
60+255+517,5+522,5+315 = 1670

Endeligt siger du
1670 / 80 ~= 20,875

20,875 er derfor gennemsnittet

Udregningen kan laves uden (så mange) mellemregninger, men dette er princippet.

Svar #4
17. juni 2006 af hiat (Slettet)

Tak, du behøvede slet ikke at regne det ud, men nu er jeg da sikker på at jeg forstår det :)

Svar #5
17. juni 2006 af hiat (Slettet)

Hvis jeg nu har alle de enkelte observationer, ville det så ikke være bedre hvis jeg regner middelværdien på den måde?
I #0 har jeg nemlig selv grupperet dem.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,
Jo, der ville være bedre, da du derved udnytter den fulde information i dine observationer.

Skriv et svar til: Middelværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.