Matematik

faktorisering af andengradspolynomie

16. juni 2006 af Jhondon (Slettet)
Hvad menes der med at gøre rede for faktorisering af andengradspolynomiet f(x) = ax2+bx+c ? Skal jeg forklare hvad a, b og c er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2006 af Deschain (Slettet)

Nej, du skal redegøre for, at andengradspolynomiet
f(x)=ax²+bx+c , a!=0
med rødderne r1 og r2 kan skrives som
f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#1 Ja, men kun for d>0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2006 af Deschain (Slettet)

#2
Ja ja, det er jo klart, da der ingen rødder er hvis d<0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Den er anerledes for d=0. Jeg syntes blot det var værd at eksplicitere.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2006 af Deschain (Slettet)

#4
For et andengradspolynomium med kun én rod betyder det blot at r1=r2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#5 Det var bare det, der skulle på plads, for at forebygge eventuelle spørgsmål og tvivl.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2006 af baumann (Slettet)

Man kan skam også faktorisere det selvom d < 0 :) Det garanteres iøvrigt af Algebraens Fundementalsætning.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Korrekt! Det er godt at ikke alle herinde forfalder til lemfældige konklusioner.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#8 Det er jo ikke alle, der arbejder på samme niveau; det er ikke alle, der har haft om komplekse tal o.l.

Men det er alligevel godt, at nogle vil minde os om det mere korrekte svar, når vi tager fejl eller har været upræcise. Endnu bedre ville det være, hvis de ville forklare, hvorfor eller give en introduktion - kortere eller længere (og i #7 var det bare kortere, meget kortere).
Jeg synes bedre om en længere, evt. pædagogisk (som tager hensyn til de lavere niveauer) forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Jeg er da glad for at høre, at du synes det er godt at vi kommer med korrektioner, men jeg skriver nu ikke en ``længere, evt. pædagogisk forklaring'' før der bliver bedt om det, for så kunne jeg sidde og skrive døgnet rundt på SP.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#10 Du har ret. #7 gjorde mig bare mere nysgerrig på de komplekse tal og alt, hvad der dertil hører.
Det er vel det samme som når en siger: "Jeg har bare hørt den vildeste hemmelighed" og når han/hun bliver spurgt om at uddybe siger vedkommende: "Nej, det er alligevel så dumt" eller noget lignende.
Jeg ved ikke så meget om de komplekse tal, men jeg forestiller mig, at det er et større emne, som det er svært at give en hurtig introduktion til og på samme tid nå frem til den egentlige forklaring.
Hvad jeg siger i #9 er blot, at jeg personligt ville være glad for en længere forklaring af det, jeg ikke har lært. Det betyder jo ikke at alle, som skriver en så kort beskrivelse/rettelse som i #7 skal uddybe og bruge al deres tid på det.

Vil du uddybe rettelsen #7?

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Da jeg gik i gymnasiet, fik vi udleveret nogle noter om introduktion af komplekse tal. Da jeg ikke kan læse .doc-filer, og det er længe siden vi fik dem, kan jeg desværre ikke give dig yderligere information angående noterne, men hvis du er interesseret, kan du lige ende mig en mail, som jeg så kan svare på.

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
... og så vedhæfte noterne i svaret!

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#12 Ok. Jeg vil nemlig gerne vide mere. Hvilken mail skal jeg skrive til?
Jeg har mail-adressen:
[email protected]

Skriv et svar til: faktorisering af andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.