Matematik
Tangens
17. juni 2006 af
sdj (Slettet)
Tangens til en vinkel (ikke 90 grader) definires ved:
tan(v) = sin(v) / cos (v)
I en trekant, hvor C = 90 grader gælder derfor:
tan(A) = sin(A) / cos(A) = c*sin(A) / c*cos(A) = a/b
Forstår ikke hvordan sin(A) / cos(A) bliver til c*sin(A) / c*cos(A) ??
tan(v) = sin(v) / cos (v)
I en trekant, hvor C = 90 grader gælder derfor:
tan(A) = sin(A) / cos(A) = c*sin(A) / c*cos(A) = a/b
Forstår ikke hvordan sin(A) / cos(A) bliver til c*sin(A) / c*cos(A) ??
Svar #2
17. juni 2006 af janus_lind (Slettet)
Der er lettere at se det "den anden vej"
a=sinA*c, b=cosA*c
a/b=(sinA*c)/(cosB*c)=sinA/cosA
a=sinA*c, b=cosA*c
a/b=(sinA*c)/(cosB*c)=sinA/cosA
Skriv et svar til: Tangens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
