Matematik
f(x)=5*2^3x
18. juni 2006 af
vegas (Slettet)
Hej f(x)= 5 gange 2 opløftet i 3x. Beregn f´(x)jeg har glemt hvordan man gør vil nogen være sød at hjælpe?
og f´(x)=120*ln(2)
Hilsen Marianne
og f´(x)=120*ln(2)
Hilsen Marianne
Svar #2
18. juni 2006 af vegas (Slettet)
ok men jeg har fuldstændig glemt det. Skal jeg bruge det med ln eller hvordan løser jeg den ?
Svar #3
18. juni 2006 af ibibib (Slettet)
f(x) = 5·2^(3x) = 5·8^x og dermed
f'(x) = 5·ln8·8^x = 15·ln2·8^x.
f'(x) = 5·ln8·8^x = 15·ln2·8^x.
Svar #4
18. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi har at f(g(x)) differentieret er f'(g(x))*g'(x).
Nu ser vi på 2^(3x) som en sammensat funktion. Den indre funktion er 3x, den ydre funktion er 2^x. Indsæt nu dette i formlen.
Nu ser vi på 2^(3x) som en sammensat funktion. Den indre funktion er 3x, den ydre funktion er 2^x. Indsæt nu dette i formlen.
Skriv et svar til: f(x)=5*2^3x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
