Matematik

Potensfunktioner! Please hjælp!

18. juni 2006 af Ponine (Slettet)
Hvad er potensfunktioner?? Og ikke forklare det med logaritmer osv da jeg slet ik har lært det.. men kun om hvordan man sætter tallene ind på en lommeregner!
Argh! Skal op i morgen så det haster en smule.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2006 af Failure (Slettet)

Haha...

For at finde forskriften til en potensfunktion skal man bruge log.

Prøv at finde log på din lommeregner:

Formlen for at finde a er:
Det så udfra to punkter på grafen,

a=log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)

For at finde b: b=y1/x1^a

Hope you got it..

Svar #2
18. juni 2006 af Ponine (Slettet)

vi har jo bare skrevet tabellen ind på vores lommeregner.. sagt at det er en potensfunktion og den finder det hele for os.

Svar #3
18. juni 2006 af Ponine (Slettet)

men tak skal du ha. :) Hjalp mig en del da jeg faktisk aldrig har fået at vide hvordan man finder a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jeg var også meget i tvivl om det.. men fik en masse hjælp her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=234968

Svar #5
18. juni 2006 af Ponine (Slettet)

der har vi det problem med logaritmsikpapir. Har ingen idé om hvad det er. Vi har slet ik lært noget omkring det. ik andet end at bruge min lommeregner.
Alle jeg har spurgt har snakket noget om det.. Men jeg ved det ik. Hvordan kan man se det er en potensfunktion uden det ??
Gud hvor jeg bare håber på at jeg ik kan op i det her! men tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

så kan du se det hvis det er formen y=b*x^a...

Svar #7
18. juni 2006 af Ponine (Slettet)

men hvis jeg skal bestemme det ud fra tabelværdier ?

Skriv et svar til: Potensfunktioner! Please hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.