Fysik

Fysiske modeller og størelser

19. juni 2006 af hyjal (Slettet)
Hej.
Jeg skal til eksamen i fysik C-niveau på torsdag. I pensummet er der opgivet adskillige emner såsom fysiske modeller og størelser. MIt problem er at jeg ikke kan udfra de papirer og noter jeg har finde ud af hvad det er.
Jeg ville blive meget glad hvis jeg kunne få et svar og et eksempel på de to emner.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

En model er når man overfører et fysisk "problem" til matematik, opstiller en matematisk model, løser den, og endeligt ser på virkeligheden igen for evt at forbedre modellen.
Virkelighed
/ \\
Mat.
løsning model

Eks kaniner på en ø. Vi antager at antallet af kaningfødsler er en funktion af antallet af kaniner:
dN/dt = k*N
(dN/dt)=fødte pr tid = tilvæksthastighed. N = antal
Dette er en differentialligning som man læser matematisk, og får at
N(t)=N.*e^t (eller noget i den retning)
Det vil sige at antallet af kaniner vil vokse ekspotentialt i det uendelige. Hvis kaninerne var på en ø, er det self ikk realistisk, og så må man forbedre modellen.

Lidt avanceret - men håber du ser ideen. \\\une

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

Bah "tegningen" ser ikk så god ud.. vi præver igen:
...........Virkelighed
.........-/...........\\-
....Mat.løsning..<--..Mat.model

Svar #3
19. juni 2006 af hyjal (Slettet)

hmm, forstår noget af det, men hvordan definerer man så en fysisk størrelse, jeg mener alt er jo en fysisk størrelse, men hvordan skal jeg fortælle om det???

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2006 af martinrv (Slettet)

Fysiske størrelser er "ting", som kan måles, aflæses, beregnes eller lignende. F.eks. er masse, tid, hastighed osv. fysiske størrelser.

Skriv et svar til: Fysiske modeller og størelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.