Fysik

lysår..

19. juni 2006 af LarsUlri (Slettet)
Hvis jeg ved at Solen befinder sig ca. 150 millioner km fra jorden, og det tager dens lys ca. 8 minutter at nå ned til os, og at 1 lysår =9,46*10^15 km...Hvordan kan jeg så regne hastigheden ud...altså km/t?

Please hjælp mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Altså du siger selv, at du vil have dit resultat i km/time:

dvs. du tager og laver minutter om til timer, og derefter deler med antal kilometer...

Svar #2
19. juni 2006 af LarsUlri (Slettet)

1125*10^6 km/t ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

Hvis du vil udregne lysets hastighed udfra dine "data" behøver du ikke længden af et lysår.
Hastighed = strækning/tid
...=150*10^6km/8*60s
...=312,5*10^6m/s
Da du kun har tiden med ét betydende ciffer skal du afunde til 300*10^6.
Det rigtige resultat er 299.792.458m/s

\\\une

Svar #4
19. juni 2006 af LarsUlri (Slettet)

hmm det får jeg det ikke til...
150*10^6/8*60=1125*10^6

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

Husk parentes omkring 8·60

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

-han skal jo også have lov til at tænke selv ;-D

Svar #7
19. juni 2006 af LarsUlri (Slettet)

nu får jeg 312500 km/s

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2006 af Molle (Slettet)

km/s?!
Så prøv at omregne dine enheder lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. juni 2006 af fixer (Slettet)

#2, #4
Korrekt, 1125 millioner km/t.

Skriv et svar til: lysår..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.