Matematik

3.042

29. januar 2004 af Rasmustb (Slettet)
Hey...

Kunne godt bruge lidt hjælp til opg. 3.042 i "Eksamensopgaver i Matematik" den for 1.g.. på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2004 af Sam

Du må gerne skrive opgaven op. Det er bestemt ikke alle potentielle hjælpere der har adgang til en udgave af den bog!

Svar #2
29. januar 2004 af Rasmustb (Slettet)

I et koordinatsystem er en cirkel C(1) bestemt ved ligninger:
X^2+Y^2-22x+4y+61=0

En anden cirkel C(2) har centrum i punktet A(-1,3) og radius 5.

Gør rede for, at de to cirkler har netop et punkt fælles og Bestem hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Allerførst faktoriserer du cirklens ligning og finder centrum og radius. For at vise, at de to cirkler tangerer må radius i den ene cirkel plus radius i den anden cirkel være det samme som afstanden mellem de to centrummer. her taler vi selvfølgelig om den korteste afstand

Derfor:
Find radius i de to cirkler og læg dem sammen
Find centrum i de to cirkler, hvormed du kan danne en vektor. Find længden af denne vektor.
Disse to tal skulle gerne blive ens (hvilket de gør!), og du har bevist, at de to cirkler tangerer
mvh.
Jacob

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Angående hældningskoefficienten. Da du har fundet vektoren mellem de to centrummer (12,-5) eller (-12,5), ved du, at tangenten da må være normalvektoren. Derfor tager du blot tværvektoren/normalvektoren til (12,-5) og finder dermed hældningen:

normalvektor: (-5,-12)
-5y = -12x + b
y = 2,4x + b

Skriv et svar til: 3.042

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.