Matematik

bevis for diskriminanten - help!!

20. juni 2006 af Jordbær (Slettet)
jeg kan ikke forstå 7 linie i dette bevis. Hvorfor ganges der med 4a og divideres med 4a (-(4a*c)/(4a)*a?

ax^2 + bx +c = 0
x^2 + (b/a) + (c/a) = 0
x^2 + (b/ax) = - (c/a)
(x+(1/2)*(b/a))^2 - ((1/2)*(b/a))^2 =-(c/a)
((x+(b/2a))^2= (b/2a)^2 - (c/a)
(x+(b/2a))= b^2/4a^2 - ((4a*c)/(4a*a))

Svar #1
20. juni 2006 af Jordbær (Slettet)

jeg mener selvfølgelig linie 6 :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal have en fællesnæver for at sætte på fælles brøkstreg.

Svar #3
20. juni 2006 af Jordbær (Slettet)

oh tak skal du ha' - det havde jeg ikke lige set :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

jeg har et andet spørgsmål til den!! hvor kommer 1/2 fra ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Når b/a·x er det dobbelte produkt, så er ½b/a og x de to faktorer.


Skriv et svar til: bevis for diskriminanten - help!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.