Matematik
∫((sinx+cosx)/cosx)dx
30. juni 2006 af
Calculus Maximus (Slettet)
∫((sinx+cosx)/cosx)dx
Nu har brugt jeg ved ikke hvor lang tid på den - den vil bare ikke. Hjælp!
Nu har brugt jeg ved ikke hvor lang tid på den - den vil bare ikke. Hjælp!
Svar #1
30. juni 2006 af iB (Slettet)
(sinx+cosx)/cosx = sinx/cosx+cosx/cosx
Kan aldrig huske om tan=sin/cos eller cos/sin (slå det op), men det kan du i hvert fald også bruge videre.
Kan aldrig huske om tan=sin/cos eller cos/sin (slå det op), men det kan du i hvert fald også bruge videre.
Svar #3
30. juni 2006 af Sansnom (Slettet)
int (sinx+cosx)/cosx dx
= int(tanx+1) dx
= -ln|cosx|+x+k
Du kan enten slå stamfunktionen til tanx op, eller du kan selv regne den ud vha substitution:
int tanx dx
int sinx/cosx dx
subst: t= cosx, dt = -sinxdx
= -int(1/t)dt
= -ln|t| +k
= -ln|cosx|
= int(tanx+1) dx
= -ln|cosx|+x+k
Du kan enten slå stamfunktionen til tanx op, eller du kan selv regne den ud vha substitution:
int tanx dx
int sinx/cosx dx
subst: t= cosx, dt = -sinxdx
= -int(1/t)dt
= -ln|t| +k
= -ln|cosx|
Svar #5
01. juli 2006 af Calculus Maximus (Slettet)
Selvfølgelig - jeg glemte lige den med at dele brøken op. Tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: ∫((sinx+cosx)/cosx)dx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
