Andre fag

ansøgning - ikke modtaget

18. juli 2006 af sam* (Slettet)
Hej

Hvis KU uni ikke har modtaget min ansøgning af en eller anden grund... fordi man ikke har modtaget svar d. 28 juli, er det så muligt at sende ansøgningen igen?? Hurtigst muligt self..?

Fortsat go sommerferie:)

- Sam

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juli 2006 af mackie (Slettet)

Jeg tror desværre at det bare er sur røv, hvorfor jeg også sørgede for at sende min ansøgning anbefalet og har nu en seddel hvorpå de har skrevet under på at de har modtaget den. Hvis man har sådan en, tror jeg måske at man kan komme ind alligevel, for så kan man bevise at det er deres fejl.

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juli 2006 af wuk (Slettet)

Jeg mener også, at bevisbyrden er din som ansøger. Såfremt du ikke har sendt ansøgningen anbefalet, tror jeg at du står dårligt. Prøv dog at ringe ind til KU og hør.

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juli 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Hvis der er ledige pladser på studiet, skulle det nok være muligt for dig at blive optaget alligevel. Prøv at kontakte KU's studievejledning, jeg er sikker på at de kan hjælpe dig mht. hvad du bør gøre.

Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juli 2006 af mackie (Slettet)

#3 Ja jeg tror også sagtens du kan komme ind hvis der er frie pladser, så det kommer nok lidt an på hvad du har søgt. Men hvis du føler dig meget usikker på om de har ået ansøgningen af en eller anden grund kan du jo prøve at ringe ind og høre om de har modtaget den, selvom det ikke er sikker de kan svare på det.

Brugbart svar (1)

Svar #5
19. juli 2006 af kraka (Slettet)

Hvor meget koster det at sende en ansøgning anbefalet?

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. juli 2006 af wuk (Slettet)

Jeg betalte 57,5kr for at sende ansøgningen rekommanderet (storbrev). Se priserne på www.post.dk

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

Jeg gav vidst omkring 80 kr, men så er det også "superanbefalet" (ved ikke hvad det hedder) - men der følger en seddel med bevet som KU skulle skrive under på og som jeg fik tilbage som bevis på at de har modtaget den, så nu kan de ikke påstå at den ikke kom frem.

Ved dog ikke om hvis min ansøgning virkelig blev væk, om jeg så kunne komme ind i år når jeg har søgt en med høj adgangskvotient. Ved ikke hvad de ville gøre i en sådan situation.

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. juli 2006 af wuk (Slettet)

#7
Forskellen fra "superanbefalet" og et ganske almindeligt rekommanderet brev er blot, at det er postmedarbejderen, som "kvitterer" for, at brevet er blevet udleveret til den pågældende person/firma/institution. Ved at sende det (alm.) rekommanderet får man desuden også et track&trace-nr, hvor du har mulighed for at se, hvor brevet befinder sig henne. Eksempel fra mit eget T&T:

--
Forespørgsel udført 20. juli 2006 kl. 10:24

Dato Kl. Registrering
26. juni 2006 17:51 Modtaget af Post Danmark
27. juni 2006 07:00 Ankommet til omdeling 1000 Købmagergade
27. juni 2006 07:51 Ankommet til omdeling 1000 Købmagergade
27. juni 2006 10:00 Udleveret til liberalt erhverv
--

Hvorvidt du står bedre med et "superanbefalet" brev end et ganske alm. rekommanderet brev, kan jeg ikke give et præcist svar på. Tror dog bevisbyrden ligger hos KU/PostDK i begge tilfælde..

Brugbart svar (1)

Svar #9
20. juli 2006 af Roman Garcia

#7
Hvis ansøgningen blev væk på KU, altså efter de har skrevet under på modtagelsen, så er det en fejl hos dem, og den er de selv ansvarlige for. Derfor ville du nok komme ind, hvis du havde det påkrævede snit.
Man kunne blandt andet se, at man sidste år på idræt på KU kom til at tage de mindst kvalificerede kvote 2 ansøgere ind. Det var en fejl KU havde lavet, og derfor var de nødsaget til også at tage de mest kvalificerede kvote 2 ansøgere ind.

Hvis brevet ikke er kommet frem, fordi der er sket en fejl ved postdanmark, så må det være dig selv, som er ansvarlig. Det vil sige, at du ikke kommer ind, også selvom postdanmark har skrevet under på, at de har modtaget brevet. Sålænge man ikke kan bevise, at ansøgningen med sikkerhed er kommet frem til KU, AU, SDU eller andre steder, så kan disse ikke blive gjort ansvarlige for fejlen.

Generelt synes jeg, at man bekymre sig for meget. For det første, så er det næsten alt post, der kommer frem. Der er næsten inge post, som forsvinder med mindre der er penge eller andre værdier i et brev. For det andet er der jo altid mulighed for at aflevere ansøgningsbrevet personligt på uddannelsesstedet. Hvis man ikke lige kommer til uddannelsesbyen, så kan man jo altid få en ven, familie eller lignende til at tage ned på uni og aflevere brevet. Til sidst men ikke mindst, så kender jeg ikke tilfælde, hvor der er nogens ansøgning, som er blevet væk i posten. Det er muligt, at der har været et par tilfælde, men risikoen for at et brev bliver væk er uendelig lille.

Brugbart svar (1)

Svar #10
20. juli 2006 af Roman Garcia

#8
Det eneste essentielle ved et anbefalet brev er, at modtageren skriver under. Track and trace og andet lir er svært at bruge til noget, udover at man kan sidde og stirre på computeren og vente spændt på at der står: Pakken er afleveret.
Hvis KU ikke har skrevet under på at have modtaget brevet, så har de jo ikke nogen bevisbyrde at løfte for dem.
Endvidere har postdanmark heller ikke en bevisbyrde at løfte, hvis brevet bliver væk.
De kan jo bare erkende, der er sket en fejl, men det hjælper jo ikke på problemet.

Brugbart svar (1)

Svar #11
20. juli 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Folk kunne jo også bare tage at bruge optagelse.dk i stedet for at sende med posten. Så er man også fri for at skulle fremskaffe den attesterede kopi af eksamensbeviset.

Brugbart svar (1)

Svar #12
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

#11 Jeg ville oprindeligt have brugt optagelse.dk, men fik af vide af dem fra studievalg at man ikke fik nogen kvittering, og da jeg søger KU hvor an ikke får en bekræftigelse, så ville jeg altså hellere sende det med posten.

Altså da jeg var nede på posthuset og skulle sende ansøgninger til KU, AU og SDU og bad om at få det anbefalet fik jeg af vide at hvis jeg sendte det alm anbefalet, så ville jeg kunne se på deres hjemmeside om de modtog det. Men at hvis det skulle gå galt (hvilket det jo sjældent gør) så kunne KU i teorien benægte at de har modtaget brevet og så ville jeg stå der med en lang næse. (jeg ville kun kunne bevise at det var postdanmarks fejl, da jeg jo kun har deres underskrift på at de har modtaget brevet) De sagde altså at jeg juridisk ikke kunne bevise noget (hvis man kan sige det sådan).
- Det jeg så kunne gøre var at betale 30 mere og så ville der blive vedlagt en seddel med brevet som KU skulle skrive under på, sedlen ville blive sendt tilbage til mig så jeg har et bevis på at de har modtaget den og kan derfor bevise at det er KU's skyld hvis den er gået tabt.

Brevene til AU og SDU sendte jeg alm anbefalet dog. (hvilket jo passede fint da man får bekræftigelsesbreve også).

Men altså. Jeg går bestemt ikke ud fra at det bliver aktuelt. Men nu kan jeg i hvert fald bevise at brevet har været på KU, det ville jeg ikke kunne ellers (med alm anbefalet).

Brugbart svar (1)

Svar #13
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

Vent lidt! Hvorfor står der egentligt at de har leveret brevet til købmagergade (der gør der også ved mit brev) når den adresse man skulle sende til var Fiolstræde (studie-administrationen).. hmm... mærkeligt hehe

Brugbart svar (1)

Svar #14
20. juli 2006 af cdc (Slettet)

#13 Købmagergade er postcenteret for københavn K (hvor fiolstræde må høre til), så det betyder vel at det er nået til postcenteret men ikke til ku endnu.

Brugbart svar (1)

Svar #15
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

Ah okay hehe.. der stod også noget med at det blev udleveret til liberalt erhverv... ehm... hvad betyder liberalt erhverv egentligt? Kan ikke lade være med at tænke i politiske baner, men det er vel lidt af et sidespor hehe

Brugbart svar (1)

Svar #16
20. juli 2006 af wuk (Slettet)

#9
Du har øjensynligt ret mht. bevisbyrden.

Hvad rekommanderede brev angår, tror jeg alle har en (naiv) bekymring om at netop ens ansøgning går tabt i posten, selvom det - som du pointerer - er sjældent.

#11
Optagelse.dk eller ej. Hvis du har fulgt med i dagspressen vil du også være klar over, at nogle gymnasier har været hurtigere end andre til at indberette studenternes. Synes selv kritikken har været berettiget, da mit bevis først kom op et par dagen inden ansøgningsfristen d. 1. juli. Det kan vi studenter intet bruge til! Ville du vente med (måske) at kunne søge digital lige op til deadlinen, eller hellere sende brevet afsted i fornuftig tid?


Om ikke andet er der mulighed for at se om KU har modtaget ansøgningen såfremt man har en digital signatur. Lav en registerindsigt på www.cpr.dk og se om KU har noget på dig (ikke en decideret bekræftigelse). I så fald du ikke tidligere har haft noget at gøre med dem, er der jo stor chance for at det er ansøgningen de har registret. Det har de i hvert fald på mig..

Brugbart svar (1)

Svar #17
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

#16 Hehe ej hvor skægt, det må jeg lige prøve :D

Brugbart svar (1)

Svar #18
20. juli 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

#16 Jeg har godt hørt om de problemer, og de burde dybest set ikke være der. Men udover det, så kan jeg ikke se det store problem i det med kvittering da du kan udskrive en kopi af ansøgningen i PDF-format hvor der i underskriftsfeltet står at dokumentet ER blevet signeret hvorfor det nok burde kunne bruges som tilstrækkeligt bevis.

Brugbart svar (1)

Svar #19
20. juli 2006 af mackie (Slettet)

#16 Hmm.. jeg kunne ikke lige finde ud af hvad man skulle inde på den der www.cpr.dk... kunne du give forklaring? heh

Brugbart svar (1)

Svar #20
20. juli 2006 af wuk (Slettet)

#18
Jep, tanken bag optagelse.dk er fin så længe det fungerer hensigtsmæssigt.

#19
Guide:
1) Gå ind på www.cpr.dk
2) Vælg Borgerbetjening ude i menuen til venstre
3) Vælg Registerindsigt i midten
4) Klik på "Klik her for registerindsigt ved brug af digital signatur"

Eller blot direkte link: https://web.cpr.dk/gws/selvbetjening.jsp

5) Log på med digital signatur
6) Vælg Registerindsigt i venstre side
7) Se under offentlige personnummerabonnementer

Du vil forhåbentlig kunne finde:
2386 Københavns Universitet

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.