Matematik

Faktoropløsning af polynomier

27. juli 2006 af andersthingholm (Slettet)
Hej,

Jeg har en opgave, som lyder:

Angiv regneforskriften for et 3. grads polunomium, der har rødderne 1, 3 og -5.

Så gør jeg dette:

p(x) = (x-1)*(x-3)*(x+5)
p(x) = x^3-4x^2+15

Men det virker forkert...

Kan noget guide mig på rette vej.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2006 af iB (Slettet)

Kan du ikke skrive din reducering skridt for skridt. Ellers er det næsten umuligt at sige hvor du gør fejl. Ellers ser dit udgangpunkt rigtig ud.

Svar #2
27. juli 2006 af andersthingholm (Slettet)

p(x) = (x-1)*(x-3)*(x+5)
p(x) = x^2-3x-x+3*(x+5)
p(x) = x^3-3x^2-x^2+15
p(x) = x^3-4x^2+15

Er det rigtigt ganget ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2006 af ibibib (Slettet)

Nej:
p(x) = (x^2-3x-x+3)*(x+5) =
(x²-4x+3)(x+5) =
x³+5x²-4x²-20x+3x+15 = x³+x²-17x+15

Svar #4
27. juli 2006 af andersthingholm (Slettet)

Hej igen,

Er det ikke

x^3-4x^2-20x+3x+15 ?

Svar #5
28. juli 2006 af andersthingholm (Slettet)

Det må det være - 1000 tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Nej, dit svar i #4 er ikke korrekt.
Kig i #3 - svaret der er korrekt.

I dine udregninger i #2 mangler du parenteser - allerede i linie 2 er det helt galt.

Svar #7
28. juli 2006 af andersthingholm (Slettet)

Ja selvfølgelig - my bad :-)

Skriv et svar til: Faktoropløsning af polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.