Matematik

differentation... help?

01. februar 2004 af 220986 (Slettet)
Hej... hvordan differentierer jeg følgende:
kvrod((5-x)^2+36)?
Skal den differentieres som en sammensat funktion eller skal den både differentieres som en sammensat og et produkt funktion?
håber på hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2004 af erdos (Slettet)

Du differentierer den som sammensat og den indre differensieres som et produkt.

ydre: kvad(x)
indre: (5-x)^2+36

Svar #2
01. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Please?

Svar #3
01. februar 2004 af 220986 (Slettet)

ydre'=1/(2*kvrod(x))

men jeg har svært ved at finde indre'? kan i hjælpe?

ps. det er (5-x)^2 der driller....

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2004 af erdos (Slettet)

((5-x)^2+36)'=((5-x)^2)'+(36)'=((5-x)^2)'=(5-x)'*(5-x)+(5-x)'*(5-x)= -x(5-x)+ -x(5-x)= 2*(-x(5-x))= 2*(-5x+x)=-10x+2x

indre ' = -10x+2x

Kan det ikke passe?

Svar #5
01. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Det er næsten rigtigt, bortset fra at -x differentieret giver -1....
så den hedder -10+2x...

men hvad gør man så efter dette?

Svar #6
01. februar 2004 af 220986 (Slettet)

er der nogen der kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2004 af ababab (Slettet)

Kig i "Fordelingscentral...(mat) please help...c",)"
Jeg har svaret der... c",)

Skriv et svar til: differentation... help?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.