Fysik
Skibe og kinematik
04. august 2006 af
Harald_Bluetooth (Slettet)
To skibe A og B bevaeger sig i samme retning, hvor A har farten 18 m/s og B har 12 m/s. Laengden af skib A er 30 m, og ved den forreste del af skib A forefindes skib B, som er 80 meter langt, ergo er der fra starten af skib A til slutningen af skib B en afstand pa 110 meter. Hvorledes beregner jeg tiden t der er gaaet, naar skib A har passeret skib B?
Svar #1
04. august 2006 af -Zeta- (Slettet)
Forskellen i fart mellem de to skibe, pr. sekund, må være:
18 m/s - 12 m/s = 6 m/s
Skib A haler derfor 6 m ind på skib B, hver sekund.
Da skib A skal sejle 110 meter for at nå forbi skib B, må udregningerne være:
110 m / 6 m/s = 8,333 s
18 m/s - 12 m/s = 6 m/s
Skib A haler derfor 6 m ind på skib B, hver sekund.
Da skib A skal sejle 110 meter for at nå forbi skib B, må udregningerne være:
110 m / 6 m/s = 8,333 s
Svar #2
04. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Jeg er enig med indtil sidste linje. Du mener selvfølgelig
110 m/(6 m/s) = 17 s
Husk, at 16,666 s _ikke_ er korrekt på grund af usikkerheder.
Jeg er enig med indtil sidste linje. Du mener selvfølgelig
110 m/(6 m/s) = 17 s
Husk, at 16,666 s _ikke_ er korrekt på grund af usikkerheder.
Svar #3
04. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Godt så; der fejlede min hovedregning da vist på det groveste. Det skal naturligvis være
110 m/(6 m/s) = 18 s
(og ikke 18,333 s).
Godt så; der fejlede min hovedregning da vist på det groveste. Det skal naturligvis være
110 m/(6 m/s) = 18 s
(og ikke 18,333 s).
Skriv et svar til: Skibe og kinematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
