Fysik
Lidt hjælp
16. august 2006 af
uksomi (Slettet)
Hej
Jeg har problemer med at løse denne her opgave:
Krypton er en gas. 81-Kr* er en exiteret tilstand af 81-Kr. 81-kr*henfalder til grundtilstanden under udsendelse af foton, 81-krypton* bruges til lungeundersøgelser.
En person indånder en luftmængde, som indeholder 81-Kr* med 300MBq. Gammastrålingen fra den indåndede luft kan give et billede af lungerne. Personen holder vejret i 20s og ånder derefter ud. alveringstiden for 81-Kr* er 13s.
a)hvor stor er aktiviteten fra 81-Kr* i lungerne, umiddelbart inden personen ånder ud?
Man kan regne med, at 75% af energien fra gammastrålingen afsættes i personens krop. Massen af personen er 70kg, og gammastrålingens fotoenergi er 193keV.
b)beregn den absorberede dosis, som personen modtager i løbet af 20s?
jeg ved godt hvad for nogen formler det er, jeg skal bruge, men jeg ved ikke, hvad jeg skal indsætte i den.
A=A0*(1/2)^(t/t1/2)
TAK PÅ FORHÅND
Jeg har problemer med at løse denne her opgave:
Krypton er en gas. 81-Kr* er en exiteret tilstand af 81-Kr. 81-kr*henfalder til grundtilstanden under udsendelse af foton, 81-krypton* bruges til lungeundersøgelser.
En person indånder en luftmængde, som indeholder 81-Kr* med 300MBq. Gammastrålingen fra den indåndede luft kan give et billede af lungerne. Personen holder vejret i 20s og ånder derefter ud. alveringstiden for 81-Kr* er 13s.
a)hvor stor er aktiviteten fra 81-Kr* i lungerne, umiddelbart inden personen ånder ud?
Man kan regne med, at 75% af energien fra gammastrålingen afsættes i personens krop. Massen af personen er 70kg, og gammastrålingens fotoenergi er 193keV.
b)beregn den absorberede dosis, som personen modtager i løbet af 20s?
jeg ved godt hvad for nogen formler det er, jeg skal bruge, men jeg ved ikke, hvad jeg skal indsætte i den.
A=A0*(1/2)^(t/t1/2)
TAK PÅ FORHÅND
Svar #2
17. august 2006 af sontas (Slettet)
A=A0*(1/2)^(t/t1/2) =
A = 300mBq*0,5^(20s/13s) = blabla
1Bq = 1s^-1
A = 300mBq*0,5^(20s/13s) = blabla
1Bq = 1s^-1
Skriv et svar til: Lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
