Matematik
HJÆLP
17. august 2006 af
Mettedenstore (Slettet)
Under sidste istid var vandstanden i havene betydeligt lavere end nu, fordi meget af vandet var bundet som is på land. Man skønner, at der for 20.000 år siden var ca. 5,0·10^16 m3 mere is end i dag. Jordens overfladeareal er 5,1·10^14 m2 og ca. 70% er dækket af hav.
Vurder havniveausænkningen svarende til den ophobede ismængde.
er denne opgave rigtigt løst?
5,1*10^14*70/100=3,57*10^14
3,57*10^14+5*10^16= 5,0357*10^16
5,0357*10^16 - 3,57*10^14 = 5*10^16 m^2??
hvis i kan følge mig , ? hehe :D
Under sidste istid var vandstanden i havene betydeligt lavere end nu, fordi meget af vandet var bundet som is på land. Man skønner, at der for 20.000 år siden var ca. 5,0·10^16 m3 mere is end i dag. Jordens overfladeareal er 5,1·10^14 m2 og ca. 70% er dækket af hav.
Vurder havniveausænkningen svarende til den ophobede ismængde.
er denne opgave rigtigt løst?
5,1*10^14*70/100=3,57*10^14
3,57*10^14+5*10^16= 5,0357*10^16
5,0357*10^16 - 3,57*10^14 = 5*10^16 m^2??
hvis i kan følge mig , ? hehe :D
Svar #2
17. august 2006 af sontas (Slettet)
Hvis vi antager, at mængden af vand + is har været konstant, så må de 5*10^16m^3 is være smeltet (mermængden af vand efter istiden).
Hvis vibetegner havniveausænkningen som h, skal vi løse ligningen :
h* 5,1·10^14m^2*0,7 = 5*10^16m^3
Her har jeg antaget, at vand og is' densitet er den samme.
Hvis vibetegner havniveausænkningen som h, skal vi løse ligningen :
h* 5,1·10^14m^2*0,7 = 5*10^16m^3
Her har jeg antaget, at vand og is' densitet er den samme.
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
