Matematik
Differention af kvadratrod
21. august 2006 af
-Jace- (Slettet)
Heay...
Jeg skal bevise at f(x) = kvadratrod(x^2+9) giver f'(x) = X over kvadratrod(x^2+9).
Den eneste formel jeg kan finde til at differentiere kvadratrod(x) er f'(x) = 1 over 2*kvadratrod(x).
Formel 105 på side 32:
http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/Vejledninger/uvmformelsamlingmat.pdf
Jeg kan ikke helt få de 2 formler til at passe sammen.
Jeg skal bevise at f(x) = kvadratrod(x^2+9) giver f'(x) = X over kvadratrod(x^2+9).
Den eneste formel jeg kan finde til at differentiere kvadratrod(x) er f'(x) = 1 over 2*kvadratrod(x).
Formel 105 på side 32:
http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/Vejledninger/uvmformelsamlingmat.pdf
Jeg kan ikke helt få de 2 formler til at passe sammen.
Svar #1
21. august 2006 af mommom (Slettet)
f'(x) = F´(g(x)) * g'(x). Den inderste funktion er den samme, og x^2 + 9 differenteret giver 2x, og så går 2 ud med 2, da x^(1/2)'= 1/(2*x^(1/2))
Svar #2
21. august 2006 af -Jace- (Slettet)
Nåh, ja... selvfølgelig... Det er jo en sammensat funktion. Mange tak :)
Skriv et svar til: Differention af kvadratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
