Matematik

Ligebenet trekant

03. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)
Kan jeg finde højden i en trekant når jeg kender de 2 ligebenede sider + arealet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

hmm...sådan som jeg umiddelbart kan se det, skal du lave en del mellemregninger. Der er sikkert en nemmere metode, men slavemetode ville være som følger:

Find vinklen mellem de to ligebenede sider:
½(a*b*sinc) = areal
her er a og b de ligebenede sider og vinklen c er den vinkel, som de to sider udspænder.
Når du har denne vinkel kan du beregne de to andre vinkler, da disse er lige store:
½(180 - v) = vinkel b el. a

Så kan du benytte sinus-relationerne til at beregne højden:

gang længden af den ene af de to ligebenede sider med vinklen af den ene af de to ligebenede sider.

Jeg formoder,at du vil beregne højden til den side, der ikke er ligebenet.

mvh
Jacob

Svar #2
03. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

½(a*b*sinc) = areal

hvordan får jeg bytte sinc og areal, jeg kender jo ikke sinc men derimod arealet

Svar #3
03. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

det må så blive:

sinc = areal / (0,5*a*b)

passer det ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Ja!
Det er nemlig vinklen mellem de to ligebenede sider du skal beregne - jeg skrev bare formlen op, som den normalt ser ud - appelsinformlen.
mvh
Jacob

Svar #5
03. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

jeg får sinc til 2,5981 det kan jo ikke passe...

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Kan du ikke opgive opgavens oplysninger. Så vil jeg se på det!

Svar #7
03. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

ved nærmere beregning, passer det, tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Ok...og det var så lidt!
Hvis du skulle være i tvivl om, hvorfra formlen stammer, så er det formlen man bruger til at beregne arealet af et parallellogram, hvorfor man blot ganger med ½.
mvh
Jacob

Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.