Matematik

V=r2*h

22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)
Min lærer vil have mig til at finde r(radius) og h(højde) af denne ligning: V=r2*h.

Det giver da ikke mening??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det giver fin mening. Du skal blot isolere hhv. h og r i udtrykket.

Svar #2
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

Undskyld? en gang til tak?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

Isolere >> Gør så henholdsvis h og r står alene i udtrykket.

Svar #4
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

Nu har jeg virkelig tabt småkagerne! HVordan isolere man?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2006 af eightx2 (Slettet)

3=y*x
3/y=x

Nu er x isoleret (sat for sig selv).

Svar #6
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg er noget frem til dette:

V=r2*h
V/r2=h

Dermed har jeg nu højden

V=r2*h
V/h=r2

Er fremgangs måden og resultatet korrekt!?

Svar #7
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

UPS!

V=r2*h
V/h=r2
r2/2=r

sådan! ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ja, det er korrekt for h.

Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med r2 - er det "r gange 2" eller "r i anden"? Lige meget hvad, kan du godt isolere r helt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2006 af allan_sim

#6.
Næsten du skulle finde radius, men har fundet r². Hvad kan du gøre, når du kender r², men vil finde r?

Svar #10
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

Det jo lige det jeg har gjort radius i anden delt med 2 = radius!

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2006 af eightx2 (Slettet)

2r = r+r
r^2 = r*r

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. august 2006 af allan_sim

#10.
"radius i anden delt med 2 = radius"

Nej.

Prøv at sætte konkrete tal ind. Hvis f.eks. r=3, hvad er så r²? Og hvad er r²/2?

Svar #13
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

JA1 det er jo hhvad der står r2 dvs. r*r!

Svar #14
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg skal jo finde r så bliver jeg også nød til at sige r2/2 for at få r alene!?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. august 2006 af allan_sim

#13.
Lad r=3. Så er r²=9. Men r²/2 er så 4,5 og ikke 3, som du påstår.

Svar #16
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

skal jeg finde kvadretroden?

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. august 2006 af allan_sim

#16.
Bingo! :-)

Svar #18
22. august 2006 af Alkymisten (Slettet)

MAnge tak for jeres tid og ikke mindst tålmodighed på genskrivelse alle sammen tusind tak forhjælpen, til jer alle!

Forsat god dag!

Skriv et svar til: V=r2*h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.