Fysik
Energi og varme
22. august 2006 af
takker_300 (Slettet)
Jeg har fået denne opgave men kan ikke rigtig finde ud af punkt c og d. Håber at der er en som vil hjælpe mig for er ret lost :(
En varme kanon skal blæse varm luft ind i et hus gennem 7 døgn for at udryde svamp, den omsætter energi med effekten 500 kW. den bruger fyringsolie med en brændværdi på 43 MJ/kg
a)Hvor meget fyrringsolie bruger varmekanonen i løbet af 4 døgn
Det har fået til4,0186E3kg.
Man kan regne med at huset består af to typer bygningsmateriale, hvis masse m og specifikke varmekapacitet c er anført nedenfor:
Materiale m/ton c/(kJ/(kg*K))
Murværk 1900 0,9
Træværk 80 1,5
b) Hvor meget energi tilfører den varme luft bygningsmaterialerne, mens husets temperatur stiger fra 10°C til 55°C?
Der afgives energi til omgivelserne gennem det isoleringstelt, som omgivr huset. Tabellen viser, hvorledes temperaturen t inde i huset variere i de 7 døgn, behandlingen varer.
tid/døgn grader
0,5 14,25
1 27
1,5 34,5
2 40
2,5 45
3 50
3,5 54
4-7 55
Man kan regne med, at temperaturen t0 uden for teltet hele tiden er 10°C. Energiafvigelsen til omgivelserne sker med effekten:
P = 7,7kW/K * (t-t0)
c) Bestem en tilnærmet værdi for den energi, der afgives til omgivelserne i løbet af de 7 døgn, behandlingen varer
En varme kanon skal blæse varm luft ind i et hus gennem 7 døgn for at udryde svamp, den omsætter energi med effekten 500 kW. den bruger fyringsolie med en brændværdi på 43 MJ/kg
a)Hvor meget fyrringsolie bruger varmekanonen i løbet af 4 døgn
Det har fået til4,0186E3kg.
Man kan regne med at huset består af to typer bygningsmateriale, hvis masse m og specifikke varmekapacitet c er anført nedenfor:
Materiale m/ton c/(kJ/(kg*K))
Murværk 1900 0,9
Træværk 80 1,5
b) Hvor meget energi tilfører den varme luft bygningsmaterialerne, mens husets temperatur stiger fra 10°C til 55°C?
Der afgives energi til omgivelserne gennem det isoleringstelt, som omgivr huset. Tabellen viser, hvorledes temperaturen t inde i huset variere i de 7 døgn, behandlingen varer.
tid/døgn grader
0,5 14,25
1 27
1,5 34,5
2 40
2,5 45
3 50
3,5 54
4-7 55
Man kan regne med, at temperaturen t0 uden for teltet hele tiden er 10°C. Energiafvigelsen til omgivelserne sker med effekten:
P = 7,7kW/K * (t-t0)
c) Bestem en tilnærmet værdi for den energi, der afgives til omgivelserne i løbet af de 7 døgn, behandlingen varer
Svar #1
22. august 2006 af takker_300 (Slettet)
Det her er måske lidt tydeligere
Materiale - m/ton - c/(kJ/(kg*K))
Murværk - 1900 - 0,9
Træværk - 80 - 1,5
tid/døgn - grader
0,5 - 14,25
1 - 27
1,5 - 34,5
2 - 40
2,5 - 45
3 - 50
3,5 - 54
4-7 - 55
Nogen som vil hjælpe, måske bare med opgave b??
Materiale - m/ton - c/(kJ/(kg*K))
Murværk - 1900 - 0,9
Træværk - 80 - 1,5
tid/døgn - grader
0,5 - 14,25
1 - 27
1,5 - 34,5
2 - 40
2,5 - 45
3 - 50
3,5 - 54
4-7 - 55
Nogen som vil hjælpe, måske bare med opgave b??
Svar #2
22. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)
Måske kan du bruge:
Q = C * deltaT
hvor Q er energien, C er den specifikke varmekapacitet (c1 * m1 + c2 * m2 ...) og deltaT er temperaturforskellen...
Q = C * deltaT
hvor Q er energien, C er den specifikke varmekapacitet (c1 * m1 + c2 * m2 ...) og deltaT er temperaturforskellen...
Skriv et svar til: Energi og varme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
