Matematik

Integralregning

23. august 2006 af est (Slettet)
Hej
I kan vel ikke hjælpe mig med en integralregningsopgave - det håber jeg..;)

Angiv følgende ubestemte integrale:

(integraletegn)(-4^(-7)-(6/(x^5)))dx

Jeg er nået frem til at F(x)=1,5x^-6 - (og så ikke længere...)

he he

Stykket kan også findes i opgavebogen for mat på højt niveau- 1-årigt.. - opg 133 g)

PÅ forhånd tak..:)

Mvh EST

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Du skal bruge potensregnereglen:
1 /(x^a)= x^(-a)

og integraleregnereglen
f(x)= x^a => F(x)= 1/(a+1)^(a+1)

De 1,5 du skriver er ikke korrekte. Prøv at være meget grundig med at bruge regnereglerne.

Svar #2
23. august 2006 af est (Slettet)

jeg har fået den til F(x)=(-4/-6)x^(-6)-... og så er jeg ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du skrev før.. :(

Svar #3
23. august 2006 af est (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,
Det er allerede bedre - men husk nu, at -4/-6 = 2/3 og ikke 1,5, som du skrev først.

Ved du, at 1/x = x^-1? Og at 1/(x^2) = x^-2? Helt generelt, at 1/(x^a) = x^-a?

Hvis du ikke kender den potensregel, så ved jeg ikke, hvordan du kan løse opgaven.

Svar #5
23. august 2006 af est (Slettet)

Så er jeg med.. Mange tak for hjælpen :)

(y)

Mvh EST

Svar #6
23. august 2006 af est (Slettet)

Sidste spørgsmål ;)

Kan det passe at den bliver:

(2/3)x^(-6)-(6/-4)x*(-4)

På forhånd rigtig mange tak...

Mvh EST

Svar #7
23. august 2006 af est (Slettet)

Ups: (2/3)x^(-6)-(6/-4)x^(-4)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Det ser rigtigt ud, man forkort lige -6/-4, så bliver det lidt kønnere.

Der mangler iøvrigt et x i den oprindelige opgavebeskrivelse.

Svar #9
23. august 2006 af est (Slettet)

jeps, okay...


Endnu en gang mange tak for hjælpen... Fortsat god aften... :)

Mvh EST

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.