Matematik

Gældsformel

25. august 2006 af norby88 (Slettet)
D. 1/7 2000 lånte hr. Hansen en sum penge til at købe et hus. Lånet betales tilbage med 30 lige store ydelser på 100.000 kr. hvoraf den første blev betalt d. 1/7 2001.

A) brug en tids linie til at indtegne oplysningerne
b1) hvor meget lånte hr. Hansen d. 1/7 2000, når renten er 6 % p.a.

Hr. Hansen aftaler nu med banken, at han godt kan vente med at betale den første ydelse til d. 1/7 2003 i stedet, stadig til en rente på 6 %

a) brug en tidlinie til at indtegne de nye oplysninger
b2) hvor meget kan hr . hansen nu låne d. 1/7 2000?

Det er den sidste opgave b2 som driller. Jeg har fået b1 til at give 1376483,115 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2006 af ibibib (Slettet)

b1 er korrekt.
b2 = b1/1,06².

Svar #2
27. august 2006 af norby88 (Slettet)

Tak for det

hvorfor skal man dividere og skal det ikke være med 3 år da han betaler fra 2000 til 2001 = 1 år
2001 til 2002 = 2 år
2002 til 2003 = 3 år

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal dividerer da du flytter lånet 2 år tilbage.
Det er 2, og ikke 3, da det første år er indbygget i gældsformlen. (Normalt starter man med at afdrage en gæld en termin efter gældens stiftelse).

Svar #4
27. august 2006 af norby88 (Slettet)

tak igen

Svar #5
27. august 2006 af norby88 (Slettet)

men man flytter jo egentligt lånet 2 år frem og ikke tilbage eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du låner pengene i længere tid, derfor kan du låne færre penge.

Skriv et svar til: Gældsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.