Matematik

vektorer

26. august 2006 af wwwhej (Slettet)
Hejsa..


Jeg er igang med at lave matematik aflevering men er gået i stå ved denne opgave:

I et koordinatsystem er givet vektoren a = ( 2 , -3 ). Om vektor b oplyses at

a ∙ b = 4 og a ∙ ^b = -19

bestem koordinatsætte til b

håber virkelig at der er nogen som kan hjælpe for har ingen ide om hvordan den skal løses.

Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv igen...

Svar #2
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

hvad mener du med at prøve igen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af Draagslag (Slettet)

#2

#1 henviser sandsynligvis til, at det ikke er så forståeligt, det du har skrevet - nogle tegn er gået galt.

Svar #4
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

når ups.. der står

a * b = 4 og a * ^b = -19

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Det bliver to ligninger med to ubekendte:

a1·b1+a2·b2=4
osv.

Svar #6
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

okay så den anden kommer til at hedde
a1·b2+ a2·b1=-19
eller hvad?

hvad gør man så med de to ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, a·^b = -a1·b2+a2·b1=-19

Derefter kan du bruge lige store koefficienters metode.

Svar #8
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

og hvad er det lige for en metode?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Hvordan har du lært at løse to ligninger med to ubekendte.

Svar #10
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

det er så lang tid siden at jeg har glemt det.. er det noget med at trække dem fra hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, gang en (eller begge) ligninger så du får den samme koefficient foran en af de ubekendte (deraf navnet). Derefter trækker du fra.

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Er hatten i opgaven over a eller b?

Svar #13
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

ved ikke helt hvordan jeg skal gøre.. altså jeg skal gange med et tal ik? men altså fx. 2 så kommer der jo bare til at stå 2*a1

Svar #14
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

hatten er over b.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

De to ligninger er
2b1-3b2=4 og -2b2-3b1=-19.
Hvis du ganger den første med 2 og den anden med 3 får du:
4b1-6b2=8 og -6b2-9b1=-57.
Hvis du trækker den første fra den anden:
(-6b2-9b1)-(4b1-6b2)=-57-8 <=>
-13b1 = -65 <=>
b1=5.
Herefter kan du beregne b2 til 2.

Svar #16
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

bliver b2 ikke bare -65?
for der er -6b2 og +6b2
b2=-65

Svar #17
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

hvordan får du -13b1=-65 til at blive 5?

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

b1 = -65/-13 = 5

Svar #19
26. august 2006 af wwwhej (Slettet)

okay så b2 er bare -65

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Nej.
Indsæt b1=5 i
2b1-3b2=4 =>
2·5-3b2=4 <=>
-3b2=-6 <=>
b2=2.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.