Fysik

middelacceleration??

26. august 2006 af Mette-S (Slettet)
Moderne biler har blokeringsfri bremser. Hvorved opnås den størst mulige gnidningskraft mellem dæk og vejbane under en opbremsning.
På en tør vejbane kan bremselængden ved en fart på 50 km/h blive så lav som 11m.

bestem middelacelerationen under en sådan påbremsning.

er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af Mahinth (Slettet)

ja.. du burde ha fået en formel på det.(tror jeg nok).prøv lige at kigge i din fysik bog... hvis du kan finde formlen, kan du lige skrive, så kan jeg godt hjæpe dig..

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af CziX (Slettet)

Den er blevet svaret på én gang i dag. Men ellers kig på formlen:

v^2-v0^2 = 2*a*s

hvor v er slutfart og v0 er farten bilen kører med. Husk enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af mathon

50 km/h=125/9m/s=ca. 13,89m/s

a=..............

Skriv et svar til: middelacceleration??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.