Matematik

Analytisk geo

26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
er der nogen der gider, sige hvad jeg gøre forkert her:

har fundet linjens ligning: y = 3x-2

opgaven lyder på: en cirkel har centrum i punktet C(6,4) og går gennem (1,1)

cirkelensligning har jeg til:
(x-6)^2+(y-4)^2 = 32^2

cirklen har ud over (1,1) endnu et punkt fælles med linjen(y = 3x-2)..

(-3y+2-6)^2+(y-4)^2 = 34^2
9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 32^2
10^2-6y-1124..

d = (-6)^2-4*10*(-1124) = 44996

y = ((6+-kvad(44996))/20 = 16,6

y til at være 16,6

3*16,6-2 = 47,8

punktet er (47,8;16,6)

jeg kan se at det ikke passer, er der nogen der gider hjælpe her??

Svar #1
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg ved godt at jeg skal indsætte linjens ligning
y = 3x-2

ind i cirkelligningen
(x-6)^2+(y-4)^2 = 32^2

men, er der ikke nogen der rette fejlen her?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

cirkelens ligning er:
(x-6)^2+(y-4)^2 = 34^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse:
cirklens ligning er:
(x-6)^2+(y-4)^2 = 34

Svar #4
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

det var også det jeg havde regnet ud på radiusen. undskyld for tryk fejlen..

men, hvordan kommer jeg videre. tror der noget galt her::

(-3y+2-6)^2+(y-4)^2 = 34^2
9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 34^2
10y^2-6y+32 = 34^2
10^2-6y-1124

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

34 skal ikke "i anden". Se min rettelse.

Svar #6
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

hedder ligningen så

9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 34

10y^2-6y+32 = 34
10^2-6y-2

Svar #7
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

rettelse:

9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 34

10y^2-6y+32 = 34
10y^2-6y-2

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Linjens ligning er y=3x-2. Det skal du indsætte i stedet for y:

(x-6)^2+(y-4)^2 = 34 <=>
(x-6)^2+(3x-2-4)^2 = 34 <=>
(x-6)^2+(3x-6)^2 = 34 <=>
osv.

Svar #9
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

ibibib, vil du ikke lige se hvad jeg gøre forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

y=3x-2
er ikke ensbetydende med
x=-3y+2.

Gør som i #8, indsæt 3x-2 i stedet for y.

Lad være med at indsætte i stedet for x.

Svar #11
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

(x-6)^2+(3x-6)^2 = 34 <=>
x^2-12x+36+9x^2-36x+36 =34 <=>
10x^2-48x+38

passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

(x-6)^2+(3x-6)^2 = 34 <=>
x²-12x+36+9x²-36x+36 = 34 <=>
10x²-48x+38 = 0

d=784

x=1 v x=3,8


(x,y9 = (3,8 , 9,4)

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det passer

Svar #14
26. august 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

tak ibibib, for hjælpen

Skriv et svar til: Analytisk geo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.