Matematik
ubestemt integral vha. substitution
27. august 2006 af
Den.... (Slettet)
Opgaven er taget fra Jens Carstensen f)
f) S[4x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx
Jeg får:
t = x^3 + 5 => dt/dx = 3x^2
S[4x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx =
S[(4/3)*3x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx =
S[(4/3)*(t)^(-4)*dt/dx]dx =
S[(4/3)*t^(-4)]dt
Men sidder fast der hvad gør jeg?
f) S[4x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx
Jeg får:
t = x^3 + 5 => dt/dx = 3x^2
S[4x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx =
S[(4/3)*3x^2(x^3 + 5)^(-4)]dx =
S[(4/3)*(t)^(-4)*dt/dx]dx =
S[(4/3)*t^(-4)]dt
Men sidder fast der hvad gør jeg?
Skriv et svar til: ubestemt integral vha. substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
