Matematik

Fællesnavner?

27. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)
Jeg har en ligning der hedder:
(6x+2/3) + (4/3) = (2x+1) + (x+1/6)
Skal jeg gå ind og finde en fællesnævner? Hvis ja, er fællesnævneren så 6? Bliver lidt forvirret af de 3 brøker :-/

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Det er klart en brugbar metode med 6 som fællesnævner.

Du kan dog med fordel reducere på hver side af lighedstegnet først

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2006 af Quasar (Slettet)

(6x+2/3) + (4/3) = (2x+1) + (x+1/6) <=>

6x + (2+4)/3 = 3x + 7/6 <=>

3x = -5/6 <=>

x = -5/18

Svar #3
27. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)

Sansnom: Jeg forstår ikke lige hvad du mener med at reducere på hver side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,

På venstre side har du:

(6x+2/3) + (4/3)
= 6x+2/3+4/3
= 6x+6/3
= 6x+2
hvpr du ikke behøver de to linier med mellemregninger.

Tilsvarende på højreside.

Svar #5
27. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)

Ok - mange tak for hjælpen :o)

Skriv et svar til: Fællesnavner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.