Matematik
Funktionsudtryk for dB
27. august 2006 af
qlkusken (Slettet)
Jeg har et problem med denne opgave i matematik:
For en punktformet lydkilde kan lydintensiteten I som funktion af afstanden r til lydkilden udtrykkes ved følgende funktion
I(r)=1/(4*pi*r^2)
opgaven: Opstil funktionsudtryk for lydstyrken i dB som funktion af afstanden L(r).
Mit umiddelbare svar ville være
dB(r)=log((1/4*pi*r^2)/10^-12)
men syntes det er forkert, kan ikke rigtig sige hvorfor...
For en punktformet lydkilde kan lydintensiteten I som funktion af afstanden r til lydkilden udtrykkes ved følgende funktion
I(r)=1/(4*pi*r^2)
opgaven: Opstil funktionsudtryk for lydstyrken i dB som funktion af afstanden L(r).
Mit umiddelbare svar ville være
dB(r)=log((1/4*pi*r^2)/10^-12)
men syntes det er forkert, kan ikke rigtig sige hvorfor...
Skriv et svar til: Funktionsudtryk for dB
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
