Matematik
Tangetligning
27. august 2006 af
Nannok (Slettet)
Har brug for noget til hjælp til at løse denne:
En funktion f er givet ved f(x) = X^2 * lnx.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(e,f(e)).
f'(x) = 2x * lnx + x^2 *(1/x)
Men kan ikke rigtig komme videre?
En funktion f er givet ved f(x) = X^2 * lnx.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(e,f(e)).
f'(x) = 2x * lnx + x^2 *(1/x)
Men kan ikke rigtig komme videre?
Svar #1
27. august 2006 af mathon
f'(x) = 2x * lnx + x^2 *(1/x) eller
f'(x)=2x*lnx + x = hældningstal for tangenten i (e,f(e))
for x=e er f'(e)=2e*1+e=3e
almene tangentligning:
y-yo=f'(xo)(x-xo) med (xo,yo)=(e,f(e))
f'(x)=2x*lnx + x = hældningstal for tangenten i (e,f(e))
for x=e er f'(e)=2e*1+e=3e
almene tangentligning:
y-yo=f'(xo)(x-xo) med (xo,yo)=(e,f(e))
Svar #2
27. august 2006 af Nannok (Slettet)
okay. jeg får
f(e) = e^2
f'(e) = 3e
y-e^2 = 3e(x-e)
Hvad så?
f(e) = e^2
f'(e) = 3e
y-e^2 = 3e(x-e)
Hvad så?
Skriv et svar til: Tangetligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
