Fysik
Krængningsmåler
27. august 2006 af
martinrv (Slettet)
Håber på hjælp til denne opgave (nr. 3, side 6 i Eksamensopgaver i fysik 1994-1997).
Under normale vejrforhold er der et konstant elektrisk felt mellem jordoverfladen og den øvre del af atmosfæren. Et lille sportsfly flyver i konstant højde gennem et område, hvor dette elektriske felt er homogent og lodret. Størrelsen af feltstyrken er 150 V/m.
Spændingsforskellen mellem to elektroder, anbragt i hver sin vingespids, er 1,10 kV. Afstanden mellem elektroderne er 11,3 m.
a) Hvilken vinkel danner flyets vinger med vandret?
Har ingen idé om, hvordan jeg skal gribe den opgave an, så vil MEGET gerne have hjælp!
På forhånd tak
/martinrv
Under normale vejrforhold er der et konstant elektrisk felt mellem jordoverfladen og den øvre del af atmosfæren. Et lille sportsfly flyver i konstant højde gennem et område, hvor dette elektriske felt er homogent og lodret. Størrelsen af feltstyrken er 150 V/m.
Spændingsforskellen mellem to elektroder, anbragt i hver sin vingespids, er 1,10 kV. Afstanden mellem elektroderne er 11,3 m.
a) Hvilken vinkel danner flyets vinger med vandret?
Har ingen idé om, hvordan jeg skal gribe den opgave an, så vil MEGET gerne have hjælp!
På forhånd tak
/martinrv
Svar #1
28. august 2006 af mathon
...tegn en skitse.
Flyet"hænger skråt" i luften og danner en ukent vinkel V med vandret.
Spændingsforskellen mellem øverste og nederste vingespids er på 1100V forårsaget af feltet med feltstyrken 150V/m.
Øverste vingespids må så
ligge
1100V/(150V/m) over nederste vingespids
altså
22/3m.
Du har nu en retvinklet trekant med
vingespidsafstanden 11.3 m som hypotenuse,
en spids vinkel, V, i forhold til vandret og en modstående katete på 22/3m.
sin(V)=modstående_katete_længde/hypotenuse_længde
sin(V)=(22/3m)/11.3m
V=?
Flyet"hænger skråt" i luften og danner en ukent vinkel V med vandret.
Spændingsforskellen mellem øverste og nederste vingespids er på 1100V forårsaget af feltet med feltstyrken 150V/m.
Øverste vingespids må så
ligge
1100V/(150V/m) over nederste vingespids
altså
22/3m.
Du har nu en retvinklet trekant med
vingespidsafstanden 11.3 m som hypotenuse,
en spids vinkel, V, i forhold til vandret og en modstående katete på 22/3m.
sin(V)=modstående_katete_længde/hypotenuse_længde
sin(V)=(22/3m)/11.3m
V=?
Svar #3
28. august 2006 af martinrv (Slettet)
Aha, ja selvfølgelig. Det var det med feltet, jeg ikke helt forstod, så kunne ikke lige finde frem til 1100V/(150V/m).
Men tusind tak for hjælpen!
Men tusind tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Krængningsmåler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
