Matematik
En lille hurtig
28. august 2006 af
eightx2 (Slettet)
Dette er ikke min egen opgave, men blev spurgt om den tidligere i dag.
Nu er det jo sidste år vi sidst havde om integraler, og kan simpelthen ikke huske, hvordan man plejer at integrere en funktion som denne: (e^x)²-9.
Ifølge Maple skal det give (1/2)(e^x)²-9x, men kan ikke lige se mønstret (ja altså kan godt se det med -9x).
Er der en der lige vil forklare det til glemsomme mig?
Nu er det jo sidste år vi sidst havde om integraler, og kan simpelthen ikke huske, hvordan man plejer at integrere en funktion som denne: (e^x)²-9.
Ifølge Maple skal det give (1/2)(e^x)²-9x, men kan ikke lige se mønstret (ja altså kan godt se det med -9x).
Er der en der lige vil forklare det til glemsomme mig?
Svar #1
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)
(e^x)^2 = e^(2x).
Sæt t=2x eller brug formlen for e^(kx).
Sæt t=2x eller brug formlen for e^(kx).
Skriv et svar til: En lille hurtig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
