Matematik
Beviser
29. august 2006 af
Peri (Slettet)
Er det muligt, at man vha. et bevis kan nå frem til, at hvis man har en parabel og har punktet (x0,x0^2), så kan man bevise, at tangenten, der skærer det ovenstående punkt, også skærer i (0,-x0^2)?
Svar #1
29. august 2006 af ibibib (Slettet)
Det gælder for parablen med ligningen y=x².
Tangentens ligning i x0 er:
y-y0 = a(x-x0)
y-x0² = 2x0(x-x0)
y = 2x0·x - x0²
Når du indsætter 0 får du punktet (0,-x0²).
Tangentens ligning i x0 er:
y-y0 = a(x-x0)
y-x0² = 2x0(x-x0)
y = 2x0·x - x0²
Når du indsætter 0 får du punktet (0,-x0²).
Skriv et svar til: Beviser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
