Matematik

Punktmængde?

30. august 2006 af Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig....

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave:

http://peecee.dk/?id=1215

Hvordan skal jeg redegør
V(h)=pi*h^2(r-h/3)

Jeg har prøvet at løse

S sqrt(2rx-x^2) øvregrænse = 2r og den nedre grænse = 0

Men jeg for det ikke til at passe med
V(h)=pi*h^2(r-h/3).

Håber nogle kan vise mig hvordan den så skal løses.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme rumfanget af omdrejningslegemet.

Spi·(f(x)²dx

Svar #2
30. august 2006 af Jelly (Slettet)

Det har jeg gjort. Men fik 16pi/3 hvilket er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af mathon

h
Spi·(f(x)²dx
0
h
piS(2rx-x^2)dx
0

en stamfunktion
er
pi[rx^2...........]

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan da ikke beregne et tal når r eller h er kendt...

Nedre grænse er 0 og øvre er h:
Spi·(f(x)²dx =
pi·[rx²-1/3x³] =

Svar #5
30. august 2006 af Jelly (Slettet)

pi[rx^2-(1/3x^3]


pi[(r*h^2-(1/3h^3))] =pi*h^2(r-h/3)

er det sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2006 af mathon

...BESTEMT

Skriv et svar til: Punktmængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.