Matematik

Intergrale

30. august 2006 af dedser (Slettet)
Jeg sidder og funderrer over denne opgave: S(x^2)ln((x^3)+6)dx. Jeg er med på at jeg skal sige t=(x^3)+6 så dx=(1/3x)dt. Og hvad så? Jeg er gået helt død.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
Din dx er forkert. Det er dx = 1/3x² dt

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Men jeg vil anbefale dig at bruge partiel integration, med g(x)=ln(t).

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#2
Sludder, træk lidt sammen på det og så smider du en konstant udenfor.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2006 af mathon

S(x^2)ln((x^3)+6)dx=
S(x^2)ln((x^3)dx + S6dx.

S(x^2)ln((x^3)dx (partiel x^2 integreres)

S(x^2)ln((x^3)dx=
1/3*x^3*ln((x^3)-S(1/3*x^3)*1/x^3*3x^2*dx=
1/3*x^3*ln((x^3)-Sx^2*dx......

Svar #5
30. august 2006 af dedser (Slettet)

Er stadig ikke helt med! Så den kommer til at hedde S(x^2)ln(t)*(1/3x^2)dt? Og hvad så, i må undskylde jeg måske ikke er så hurtig til det her.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2006 af mathon

1/3*x^3*ln(x^3)-S(1/3*x^3)*1/x^3*3x^2*dx=
1/3*x^3*ln((x^3)-Sx^2*dx=
1/3*x^3*ln(x^3)-1/3x^3

S(x^2)ln(x^3)dx + S6dx er således =
1/3*x^3*ln(x^3)-1/3x^3+6x+k eller
1/3*x^3(ln(x^3)-1)+6x+k

Skriv et svar til: Intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.