Matematik
Matematik C
02. september 2006 af
Zutte (Slettet)
Jeg har fået følgende opgave:
Angiv grundmængderne for ligningerne:
1/x + 1/x-1 =4
/ = en brøkstreg
Mit svar er: G = x tilhører ikke 1
og denne ligning:
kvd-roden af x-5 = 10
Er svaret her: x tilhører ikke et minustal..?
Jeg håber, i forstår, hvad jeg skriver. Tak.
Angiv grundmængderne for ligningerne:
1/x + 1/x-1 =4
/ = en brøkstreg
Mit svar er: G = x tilhører ikke 1
og denne ligning:
kvd-roden af x-5 = 10
Er svaret her: x tilhører ikke et minustal..?
Jeg håber, i forstår, hvad jeg skriver. Tak.
Svar #2
02. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, du har fat på noget af det rigtige i 1'eren - x må ikke være 1, idet vi så får en division med 0 i den anden brøk. Prøv nu at se på den første brøk - hvad skal der stå i nævneren her, for at vi får den forfærdelige division med 0?
I den anden opgave skal du rigtigt nok bruge, at man ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal - men husk, at vi trækker 5 fra alle tal vi stopper ind under kvadratroden. Altså skal du sørge for, at x-5 > 0.
I den anden opgave skal du rigtigt nok bruge, at man ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal - men husk, at vi trækker 5 fra alle tal vi stopper ind under kvadratroden. Altså skal du sørge for, at x-5 > 0.
Skriv et svar til: Matematik C
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
