Matematik
Vektorer i rummet
07. februar 2004 af
Mille (Slettet)
Hej...
Nogen der kan hjælpe med denne opgave:
I et koordinatsystem i rummet er fire punkter bestemt ved A(2,3,2) B(3,4,1) C(5,6,-1) D(2,4,0)
Gør rede for at punkterne A, B og C ligger på en ret linje.
Jeg har prøvet at lave en parameterfremstilling for linjen AB, og derefter sætte C ind, for at se om den ligger på linjen men jeg kan ikke få det til at passe...
Nogen der kan hjælpe?
Mille
Nogen der kan hjælpe med denne opgave:
I et koordinatsystem i rummet er fire punkter bestemt ved A(2,3,2) B(3,4,1) C(5,6,-1) D(2,4,0)
Gør rede for at punkterne A, B og C ligger på en ret linje.
Jeg har prøvet at lave en parameterfremstilling for linjen AB, og derefter sætte C ind, for at se om den ligger på linjen men jeg kan ikke få det til at passe...
Nogen der kan hjælpe?
Mille
Svar #1
07. februar 2004 af Niels (Slettet)
AB=(3,4,1)-(2,3,2)=(1,1,-1)
(x,y,z)=(2,3,2)+t*(1,1,-1)
(5,6,-1)=(2,3,2)+t*(1,1,-1) ensbetydende med (3,3,-3)=t*(1,1,-1) som fører til at t=3
vi tjekker om det passer
(x,y,z)=(2,3,2)+t*(1,1,-1)
(5,6,-1)=(2,3,2)+t*(1,1,-1) ensbetydende med (3,3,-3)=t*(1,1,-1) som fører til at t=3
vi tjekker om det passer
Svar #2
07. februar 2004 af Niels (Slettet)
Efter "vi tjekker om det passer" skal der stå:
(2,3,2)+3*(1,1,-1)=(5,6,-1)
(2,3,2)+3*(1,1,-1)=(5,6,-1)
Skriv et svar til: Vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
