Matematik

Tangent

03. september 2006 af Hilano (Slettet)
P (parabel): y = x^2 - 8x + 11

l (linje): y = -½x


Parablen har en tangent, der er parallel med linjen l. Bestem dennes ligning.


Jeg er godt klar over at de har samme hældningskoefficient, men længere kan jeg heller ikke komme...


Hjælp ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Stenalt (Slettet)

Differentier din funktion og find x så p´= -0,5... når du har det x kan du finde y i p og du har hermed et punkt der muliggør at dun nu kan finde tangentens ligning

Svar #2
03. september 2006 af Hilano (Slettet)

Jeg er ikke helt med?

l differentieret er = -0,5, men er det P' du snakker om eller?

:(

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af Mirage.dk (Slettet)

Du differentierer P og sætter P'=-0,5 (da -0,5 jo er hældningen, hvilket du vist også selv er inde på).

Husk for øvrigt på, at P'(x) er en ligning for en tangent til P i punktet x. Det kan gøre det en hel del mere overskueligt fremover.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af mathon

y'=(x^2 - 8x + 11)'=2x-8

y' er lig med hædningstallet for tangenterne.
for tangenten med hældningstallet -1/2
gælder
y'=-1/2=2xo-8,
hvoraf x0=..........

find dernæst yo.

Af den almene tangentligning er - som du kender - får du
y-yo=-1/2*(x-xo), hvorefter du ordner den, så den for det almene format
y=-1/2x+b.

Svar #5
03. september 2006 af Hilano (Slettet)

arh :) tak

Så får jeg y = -0,5x - 3,0625

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.