Matematik
HVORDAN?!
03. september 2006 af
Kais3r (Slettet)
help me please!
Bestem en ligning for tangenten til grafen for tredjegradspolynomiet f(x)=ax^3+bx^2+cx+d i det punkt, hvor grafen skærer andenaksen.
hvordan dog?!
Bestem en ligning for tangenten til grafen for tredjegradspolynomiet f(x)=ax^3+bx^2+cx+d i det punkt, hvor grafen skærer andenaksen.
hvordan dog?!
Svar #1
03. september 2006 af Peden (Slettet)
"i det punkt, hvor grafen skærer andenaksen."
Hvad mon den oplysning betyder? Start med at finde ud af det.
Hvad mon den oplysning betyder? Start med at finde ud af det.
Svar #2
03. september 2006 af Mirage.dk (Slettet)
Som jeg lige har skrevet til indlægget "Tangent": f'(x) er en ligning for tangenten til f i punktet f.
Dvs. du differentierer f:
f'(x)=3ax^2+2bx+c
Det punkt, hvor grafen skærer andenaksen er f(0)=d (altså (0,d)).
f'(0)=c.
Værdierne kan nu indsættes i:
y-f(x0)=f'(x0)(x-x0) dvs.
y-d=c(x-0) <=> y=cx+d.
Dvs. du differentierer f:
f'(x)=3ax^2+2bx+c
Det punkt, hvor grafen skærer andenaksen er f(0)=d (altså (0,d)).
f'(0)=c.
Værdierne kan nu indsættes i:
y-f(x0)=f'(x0)(x-x0) dvs.
y-d=c(x-0) <=> y=cx+d.
Skriv et svar til: HVORDAN?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
