Matematik
Bestemmelse af forskrift
04. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
det er denne opgave der volder mig en del problemer:
1) Bestem en forskrift for parablen, når det oplyses, atgrafen går gennem:
* Punkterne (2,1) , (-2,13) , og (1,1)
MINE BEREGNINGER:
Jeg ved, at når et punkt ligger på parablen, passer dets koordinater i parablens ligning. Ved at indsætte (x,y)-værdier for de tre punkter får vi:
a*2^2+b*2+c=1
a*(-2^2)+b*(-2)+c=13
a*1^2+b*1+c=1
hermed, har jeg fået opstillet tre ligninger med tre ubekendte a, b og c, som jeg kan løse, men først reducerer jeg ligningerne:
4a+2b+c=1
4a-2b+c=13
a+b+c=2
Hvordan kommer jeg så videre? Og det jeg har lavet indtil videre er det korrekt?
det er denne opgave der volder mig en del problemer:
1) Bestem en forskrift for parablen, når det oplyses, atgrafen går gennem:
* Punkterne (2,1) , (-2,13) , og (1,1)
MINE BEREGNINGER:
Jeg ved, at når et punkt ligger på parablen, passer dets koordinater i parablens ligning. Ved at indsætte (x,y)-værdier for de tre punkter får vi:
a*2^2+b*2+c=1
a*(-2^2)+b*(-2)+c=13
a*1^2+b*1+c=1
hermed, har jeg fået opstillet tre ligninger med tre ubekendte a, b og c, som jeg kan løse, men først reducerer jeg ligningerne:
4a+2b+c=1
4a-2b+c=13
a+b+c=2
Hvordan kommer jeg så videre? Og det jeg har lavet indtil videre er det korrekt?
Svar #1
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Det ser ganske rigtigt ud.
Træk nu de to øverste ligninger fra hinaden - så er det kun b tilbage. Isoler og bestem b.
Derefter har du to ligninger med to ubekendte, som du sikkert godt kan løse.
Træk nu de to øverste ligninger fra hinaden - så er det kun b tilbage. Isoler og bestem b.
Derefter har du to ligninger med to ubekendte, som du sikkert godt kan løse.
Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
