Matematik
vektorer
04. september 2006 af
MissiMissy (Slettet)
hej har lidt svært ved denne opgave...
der siges:
I et koordinatsystem med begyndelsespunktet O er givet vektorerne a= (-1,2) og b=(3,2). Punkterne A,B og C er bestemt ved:
OA=a+b AB=2a og BC=-OA
så er problemet at jeg skal vise det er en ligebenet trekant og beregne dens areal!!
har tegnet det ind på et koordinatsystem men de tlbiver ik ti len ligebenet??
hvad gør jeg??
der siges:
I et koordinatsystem med begyndelsespunktet O er givet vektorerne a= (-1,2) og b=(3,2). Punkterne A,B og C er bestemt ved:
OA=a+b AB=2a og BC=-OA
så er problemet at jeg skal vise det er en ligebenet trekant og beregne dens areal!!
har tegnet det ind på et koordinatsystem men de tlbiver ik ti len ligebenet??
hvad gør jeg??
Svar #2
04. september 2006 af sigmund (Slettet)
#0,
Trekanten er ligebenet, thi vektor AB er lige lang som vektor BC.
Trekanten er ligebenet, thi vektor AB er lige lang som vektor BC.
Svar #3
04. september 2006 af MissiMissy (Slettet)
jeg har tegnet vektorerne ind og tegnet punkterne A,B og C men det bliver ik til en ligebenet trekant?? så hvordan kan jeg vise det??
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
