Matematik
deeling !!
20. november 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej,
jeg er stødt på en matematisk opgave, som jeg gerne vil have noget
hjælp til. Den løsning jeg får virker ikke realistisk (se min
løsning).
- Opgaven lyder noget i retning af;
I en klasse tog man 5 øre [det er
en gammel opgave] for en dårlige vittighed og man gav 10 øre for en
god vittighed der blev fortalt. I
alt blev der fortalt 32 vittigheder, hvori man fik en overskud på 1,45 kr.
Hvor mange gode/dårlige vittigheder blev der fortalt?
- Min 'løsning'??
ligning : -5x + 10y = 145 (1) og
x + y = 32 => y = 32 - x
(1) => -5x + 10(32 - x) =>
-15x + 320 = 145 =>
-15x = -175 =>
x = 11 1/6;
Hvor henne er det jeg fejler, man kan vel ikke fortælle en 1/6
vittighed ?!
jeg få opgaven til at går op med overskuddet, hvis; der er blevet
fortalt 11 dårlige og 20 gode vittigheder, men det stemmer jo ikke med de 32, som blev fortalt!!
Hvad lugter dette her af? Håber at nogen kan hjælpe mig.
jeg er stødt på en matematisk opgave, som jeg gerne vil have noget
hjælp til. Den løsning jeg får virker ikke realistisk (se min
løsning).
- Opgaven lyder noget i retning af;
I en klasse tog man 5 øre [det er
en gammel opgave] for en dårlige vittighed og man gav 10 øre for en
god vittighed der blev fortalt. I
alt blev der fortalt 32 vittigheder, hvori man fik en overskud på 1,45 kr.
Hvor mange gode/dårlige vittigheder blev der fortalt?
- Min 'løsning'??
ligning : -5x + 10y = 145 (1) og
x + y = 32 => y = 32 - x
(1) => -5x + 10(32 - x) =>
-15x + 320 = 145 =>
-15x = -175 =>
x = 11 1/6;
Hvor henne er det jeg fejler, man kan vel ikke fortælle en 1/6
vittighed ?!
jeg få opgaven til at går op med overskuddet, hvis; der er blevet
fortalt 11 dårlige og 20 gode vittigheder, men det stemmer jo ikke med de 32, som blev fortalt!!
Hvad lugter dette her af? Håber at nogen kan hjælpe mig.
Svar #1
20. november 2002 af 404error (Slettet)
Måske var en af vittighederne en halvdårlig vittighed?
I hvert fald er din løsning korrekt, lige bortset fra at jeg får x=35/3=11+2/3 (samt y=20+1/3).
vh,
Anders.
I hvert fald er din løsning korrekt, lige bortset fra at jeg får x=35/3=11+2/3 (samt y=20+1/3).
vh,
Anders.
Skriv et svar til: deeling !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
