Matematik

Regneforskrift

05. september 2006 af idababy (Slettet)
Hej alle.
Jeg håber en af jer kan give en enkel forklaring på hvordan man regne det her nemmest muligt?
Jeg har glemt hvordan man bestemmer en regneforskrift.

Bestem en regneforskrift for funktionen, der går gennem punkterne A og B i følgende tilfælde:

A(2,3) og B(4,9)

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan man ikke før at du fortæller os hvilken type funktionen er.
Lineær, eksponentiel eller?

Svar #2
05. september 2006 af idababy (Slettet)

ups, det glemte jeg d:
to sek.

Svar #3
05. september 2006 af idababy (Slettet)

den er lineær. (:

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Du skal først finde hældningen, ved hjæl af denne lignig:

a= (y_2 - y_1) / (x_2 - x_1)

Og derefter vælger du et af punkterne, og sætter dem ind i følgende ligning:

y - y_0 = a(x-x_0)

Mathilde

Svar #5
05. september 2006 af idababy (Slettet)

jeg forstår ik helt det sidste med at man skal sætte et af punkterne ind i den sidste ligning?
men ellers mange tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai: Når du vælger et af punkterne, kommer ligningen til at se således ud:

y - 3 = a(x-2)

her har jeg så valgt at bruge punkt A

Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.