Matematik

X^-3

05. september 2006 af Merit-HB (Slettet)
Stamfunktionen til x^-3 er det 1/4X^-2 ?

Jeg arbejder ud fra den sædvanlige (X^N)' = n*x^n-1

Vil være sikker på jeg gør det rigtigt !

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, men F(x)=-1/2·x^(-2) er.

Svar #2
05. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

rettelse

jeg mente stamfunktionen skulle være

1/-2*X^-2

Svar #3
05. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

aha

ibibib hvorfor er det man vælger og lave brøken sådan, dvs. sætte negativt fortegn foran 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2006 af Draagslag (Slettet)

#2

Hvis du lige husker en parentes, så skulle den være hjemme :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Husk parenteserne!

1/-2*X^-2

bør skrives som

1/(-2)*x^(-2) = -1/2*x^(-2)

Nu bruger du så, at

S[x^n]dx = 1/(n+1)*x^(n+1) + k

hvor k er en integrationskonstant.

Skriv et svar til: X^-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.