Matematik
bestem a
06. september 2006 af
gittemaja (Slettet)
antallet af passagerer i HT er funktion af den gennemsnitlige billettakst.
f(x)=b*^x^a
hver gang taksterne stiger 10%, falder kundeantallet 3%
bestem a?
f(x)=b*^x^a
hver gang taksterne stiger 10%, falder kundeantallet 3%
bestem a?
Svar #1
06. september 2006 af mathon
f(xo)=b*^xo^a
0.97*f(xo)=f(1.1xo)=b*(1.1xo)^a
0.97*f(xo)=b*1.1^a*xo^a
0.97*f(xo)=1.1^a(b*xo^a)
0.97*f(xo)=1.1^a*f(xo)
0.97=1.1^a
ln(0.97)=a*ln(1.1)
a=? ..............
0.97*f(xo)=f(1.1xo)=b*(1.1xo)^a
0.97*f(xo)=b*1.1^a*xo^a
0.97*f(xo)=1.1^a(b*xo^a)
0.97*f(xo)=1.1^a*f(xo)
0.97=1.1^a
ln(0.97)=a*ln(1.1)
a=? ..............
Svar #4
06. september 2006 af gittemaja (Slettet)
a= -0,32
hvor stor en procentdel af passagererne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%?
jeg ved, at x = x*1,19
men ellers ved jeg ikke hvordan jeg gør
hvor stor en procentdel af passagererne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%?
jeg ved, at x = x*1,19
men ellers ved jeg ikke hvordan jeg gør
Skriv et svar til: bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
